Naantali ranking & joukkue-SM-kisat, 16.-17.3.2024

Kotimaisen kauden kuudes turnaus sekä osa kauden 2023-2024 EM-karsintaa. Pelaamaan voi saapua iästä, sukupuolesta ja taitotasosta riippumatta.

Mikä on ranking-turnaus?

Kisapaikkana on Kuparivuoren urheilutalo (Kuparivuorentie 1, Naantali). Turnausviikonlopun järjestää Turun seudun pöytäjääkiekko ry.

Rankingturnaus

 • Avoin sarja – avoin kaikille
 • Naisten sarja – avoin naisille
 • Juniorien sarja, avoin 2006 tai myöhemmin syntyneille 
 • Veteraanien sarja, avoin 1984 tai aiemmin syntyneille 
 • Tulokassarja, avoin ensikertalaisille ja tällä kaudella tulokassarjaan osallistuneille 
  (Tulokassarjan voittaja sekä paras naantalilainen juniori palkitaan pöytäjääkiekkopelillä)

Joukkue-SM

Kisaan saavat osallistua kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa vakituisesti asuvat ulkomaalaiset. Joukkueessa pitää olla vähintään 4 pelaajaa. Joukkueella saa olla yksi vaihtopelaaja, eli maksimikoko on 5 pelaajaa. Tarkemmat säännöt löytyvät täältä. Niistä poiketen alkusarja pelataan aikataulusyistä lyhyempänä.

Suomen cup

Ilmoittautuneet sijoitetaan arpomalla kiinteään pudotuspelikaavioon, joka pelataan läpi paras yhdestä -menetelmällä.

Sentterikisa

Rangaistuslaukauskilpailu, joka pelataan cup-muotoisena Suomen cupin tapaan. Kohtaamisessa kolme sentteriyritystä vuorotellen. Tasatilanteessa jatketaan ilman maalivahteja kaksi yritystä. Tilanteen ollessa yhä tasan ratkaistaan ottelu kivi-paperi-sakset paras kolmesta -menetelmällä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu turnaukseen ennakkoon täällä: https://forms.gle/7a6pM9imu6idheF16. Ennakkoilmo ei ole pakollinen, mutta helpottaa turnauksen järjestäjää ja auttaa muodostamaan joukkueita. Mahdolliset osallistumismaksut maksetaan paikan päällä Mobilepaylla tai käteisellä.

Osallistumismaksut

Rankingturnaus:

 • Suomen pöytäjääkiekkoliiton jäsenet: 15e
 • Tulokkaat: 0e
 • Viimeksi ennen koronataukoa pelanneet: 0e
 • Vain naisten sarja: 0e
 • Muut: 20e

Muut sarjat:

 • Joukkue-SM: 60e/joukkue
  Jos joukkueessa pelaa tulokkaita tai viimeksi ennen koronataukoa pelanneita, joukkue saa näiden lukumäärän mukaista alennusta. Esimerkiksi jos joukkueesta 3/5 kuuluu em. ryhmiin, osallistumismaksu on 2/5*60 = 24e. Ajatuksena on, että nämä ryhmät pelaavat viikonlopun maksutta.
 • Suomen cup: 3e
 • Sentterikisa: 3e

Samalla osallistumismaksulla voit osallistua kaikkiin sarjoihin, joihin olet oikeutettu (esim. avoin, naiset, juniorit)

Aikataulu

Lauantai16.3.
8:30Ovet avautuvat
9:30Ilmoittautuminen tulokassarjaan päättyy
10:00Tulokassarja alkaa
10:30Ilmoittautuminen juniorisarjaan ja naisten sarjaan päättyy. Sarjat alkavat, kun kaikki osallistujat ovat vapautuneet tulokassarjasta.
11:30Ilmoittautuminen avoimeen sarjaan päättyy
13:45Lounastauko (arvioitu aika)
14:30Suomen Cup
15:15Avoimen sarjan jatkopelit alkavat
17:30Avoimen ja veteraanien playoffit alkavat
20:30Palkintojen jako
Sunnuntai17.3.
8:30Ovet aukeavat
9:00Ilmoittautuminen joukkuekisaan päättyy
9:15Joukkuekisa alkaa
12:00Lounastauko (arvioitu aika)
13:00Sentterikisa
13:30Jatkopelit alkavat (arvioitu aika)
16:30Palkintojen jako

Lisätietoja sarjoista

Avoimessa sarjassa pelataan alkusarjat, jonka jälkeen jatkosarjat sijoitusten mukaan. Alemmissa jatkosarjoissa pelataan playoffit neljän parhaan kesken ja ylemmässä kahdeksan parhaan kesken.

Veteraanien sarja toteutetaan kuten aiemmin tällä kaudella. Veteraanien playoffeihin seedataan avoimen jatkosarjojen tulosten perusteella neljä parasta veteraania, jotka eivät edenneet avoimen pudotuspeleihin. Ne veteraanit, jotka pelaavat avoimen pudotuspelejä, sijoittuvat muiden veteraanien yläpuolelle avoimen sarjan lopputulosten mukaisessa järjestyksessä.

Naisten sarjan ohjelma sovelletaan osallistujamäärän mukaan.

Avoimessa sarjassa, veteraanisarjassa, juniorisarjassa ja naisten sarjassa kerätään rankingpisteitä EM-karsintaan. (pisteet tulevat viikonlopun aikana jokaisessa kategoriassa omasta sarjasta) Kaudella huomioidaan 4/6 parasta kilpailua. Pisteet päivittyvät pöytäjääkiekkoliiton nettisivuille. Suomen rankingturnausten kautta EM-kisoihin pääsee avoimessa sarjassa 10 parasta pelaajaa ja muissa sarjoissa 5 parasta pelaajaa.

Muuta

Kisapaikan välittömässä läheisyydessä (kävelymatkan päässä) on useita eri ruokapaikkoja ja kauppoja. Kisapaikalla on mahdollisuus yöpyä pe-la ja la-su välinen yö. Kysy lisää järjestäjältä.

Lisätietoja antaa Janne Ollila:
040 763 6961
janne.ollila@gmail.com