Vuosikokous

Suomen pöytäjääkiekkoliitto ry:n vuosikokouskutsu 3.2.2024

Haluamme kutsua kaikki Liiton toiminnasta kiinnostuneet henkilöt Suomen pöytäjääkiekkoliiton vuosikokoukseen. Vuosikokoukseen ovat tervetulleita kaikki SPJKL:n jäsenet. Varsinaisilla 15 vuotta täyttäneillä jäsenillä on äänioikeus yhdistyksen kokouksissa.

Vuosikokous pidetään lauantaina 3.2.2024 klo 13:00 Viertolan koululla Vantaalla rankingturnauksen ruokatauolla (pizzatilaus).

Vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

1. Kokouksen avaus
2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkistajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
3. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys
5. Esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkistajan lausunto
6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä
7. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksun suuruus
8. Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut hallituksen jäsenet
9. Valitaan kaksi toiminnantarkastajaa ja heille kaksi varamiestä
10. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat
11. Kokouksen päättäminen

Mikäli haluat saada jonkin asian yhdistyksen vuosikokoukseen käsiteltäväksi, lähetä sähköpostia osoitteeseen hallituslaiset@poytajaakiekko.net. tiistain 1.2. jälkeen tulleita ehdotuksia ei enää huomioida.

-SPJKL:n puheenjohtaja-

Korsoliiga pyörii keväällä 2024

Tammikuussa korsoliigaa pelataan 15.1, 22.1 ja 29.1 maanantaina klo 19:00-21:00. Paikkana Merikotkantie 4. Liiga on osallistujille ilmainen ja mukana on eritasoisia pelaajia. Pelaamme välillä normaalia pöytälätkäliigaa ja välillä tasoituksilla pöytälätkäliigaa. Kevään muista ajoista, tarkemmasta sijainnista ym. lisätietoja Tomilta… tomi.uimonen77@gmail.com

Kevin Eriksson on suomenmestari 2023!

Suomen suurimmalla tietokonefestivaalilla pelattiin taas kellon ympäri. SPJKL järjesti tapahtumaan pöytälätkäalueen, joka sisälsi avoimen pelialueen sekä aloittelijaystävällisiä turnauksia neljän päivän ajan. Tämän lisäksi tapahtumassa pelattiin pöytäjääkiekon SM-kisat kolmessa luokassa: avoin, naiset ja tulokkaat.

Perjantain tulokassarjaan uskaltautui 14 epäilyttävän kovatasoista aloittelijaa. Kahdessa lohkossa pelattu alkusarja tuotti kutkuttavan 8 pelaajan pudotuspelikaavion, jossa ei yllätyksiltä vältytty. Esimerkiksi Oulun liigassakin taitojaan kerryttänyt ennakkosuosikki Tuomas Laakso jätettiin tylysti kuudenneksi.

Finaaliin jyräsi ylivoimaisella esityksellä torstain amatööriturnauksen voittanut Matti Hietala sekä scoottaajana paremmin tunnettu Helmeri Pirinen. Hietala ei kuitenkaan jättänyt mitään arvailujen varaan, vaan nappasi tulokassarjan SM-kultaa otteluvoitoin 3-0! Rovaniemeläinen Hietala ei torstain ja perjantain turnauksissa hävinnyt otteluakaan ja on varmasti yksi kaikkien aikojen parhaista pelaajista, joilla ei ole (vielä) minkäänlaista kisakokemusta.

Lauantain avoimeen sarjaan osallistui 32 pelaajaa. SM-kisojen arvoisesti jokaisella pelillä oli merkitystä, kun alkusarja pelattiin yhdessä mahtilohkossa. Jatkosarjoja ei pelattu, vaan kertyneiden runkosarjapisteiden perusteella valittiin suoraan 16 parasta pelaajaa pudotuspeleihin. Alkusarjan hyvistä suorituksista mainittakoon ainakin Jaakko Kosken seitsemäs sija sekä Tomi Uimosen nelossija.

Naisten sarjassa yli 25 vuoden kisakokemus oli valttia, kun Netta Jousi voitti finaalissa hyvän vastuksen antaneen Kristina Jalosen suoraan otteluin 4-0. Suomenmestaruus on Netalle jo viides, ja vaikuttava palkintokokoelma jatkaa kasvamistaan.

Avoimen sarjan pudotuspelit etenivät kutakuinkin ennakko-odotusten mukaisesti. Finaaliin eteni hallitseva suomenmestari Kevin Eriksson sekä erittäin vakuuttavaa kautta pelaava Kristian Iso-Tryykäri, joka oli tähän mennessä hävinnyt koko päivänä vain kahdesti. ”Krisu” antoikin Kevinille hyvän vastuksen voittaessaan heti ensimmäisen pelin, mutta ei seuraavissa otteluissa onnistunut kääntämään jatkoaikoja edukseen. Eriksson osoitti olevansa edelleen omaa luokkaansa ja nappasi SM-kultaa otteluvoitoin 4-1! Mestaruuksia on hänellä nyt neljä.

Pronssiottelu pelattiin paras viidestä -systeemillä Vesa Huotelinin ja Petrus Miettisen välillä. Huotelin pääsi neljännessä ottelussa maalin päähän mitalista, mutta Miettisen tarkka sijoitus oikealla puolustajalla takanurkkaan jatkoajalla vei sarjan ratkaisevaan viidenteen otteluun. Miettinen vei lopulta ottelun selvin lukemin 2-5 ja sai viimein avattua henkilökohtaisen SM-mitalitilinsä avoimessa sarjassa.

Järjestäjä kiittää kaikkia kisoihin osallistuneita ja yleisöpeleillä vierailleita gamereita. Pöytälätkäkausi jatkuu maaliskuussa Tampereella rankingturnauksen ja joukkue-SM:n parissa.

Huomatkaa myös Korson paikallisliiga 11.3. ja 19.3. https://poytajaakiekko.net/2023/02/24/korso-liiga-jatkuu/